Verfilming van Tonio

In 2014 werd aangekondigd dat regisseur Paula van der Oest het Tonio, de requiemroman van A.F.Th van der Heijden zou gaan verfilmen. Inmiddels zijn de opnames voor deze boekverfilming in volle gang. De hoofdrollen worden gespeeld door Pierre Bokma (hij speelt A.F.Th. van der Heijden), Rifka Lodeizen (zij speelt Mirjam Rotenstreich) en Chris Peters (die Tonio speelt). Ook voor de boeken van Boek2 is een rol weggelegd in deze film… Het antiquariaat heeft gezorgd voor de boekenkastvulling. Op aanvraag zijn boeken geleverd, zo zijn de boekenkasten op de set mooi gevuld.

Over Tonio

tonioEerste Pinksterdag 2010. Tonio van der Heijden, 21 jaar, enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich overlijdt in het Academisch Medisch Centrum aan de verwondingen die hij opliep toen hij eerder die dag het slachtoffer werd van een verkeersongeluk. Tonio werd de titel van het boek dat schrijver A.F.Th van der Heijden vervolgens over zijn te vroeg overleden zoon schreef. Van der Heijden probeert in dit boek na te gaan wat er gebeurde in de dagen voorafgaand aan dit ongeluk, maar stelt ook de vraag hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Het boek is een requiemroman en bovenal een zoektocht van een vader naar zijn overleden zoon. ‘Een nauwgezette reconstructie van een jongensleven en een radeloze queeste naar zin en betekenis.

Het scenario van de film Tonio is geschreven door Hugo Heinen. Tonio zal in het najaar van 2016 in de bioscoop te zien zijn. Voor die tijd het boek lezen? Koop bij ons een mooi tweedehands exemplaar. Of koop hier een nieuw exemplaar.

A.F.Th. van der Heijden won in 2012 de NS Publiekprijs met het boek Tonio.

 


Dit bericht is geplaatst in Boekverfilming, Tips met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.