Ambo-klassiek

Uitgeverij Ambo|Anthos is de uitgever van de reeks Ambo-klassiek. Eén van de toonaangevende literaire reeksen in het Nederlands taalgebied. De naam zegt het al, in deze reeks worden boeken uit de klassieke tijd opnieuw uitgegeven. De boeken worden voorzien van hedendaagse vertalingen en gepresenteerd in een chique rood jasje.

Bij Boek2 Antiquariaat zijn wij altijd blij als we zulke mooie boeken binnenkrijgen. Het zijn prachtige boeken. Momenteel hebben wij uit de Ambo-Klassiekreeks bijvoorbeeld het boek De Oude Geschiedenis van de Joden te koop staan, voorzien van een leeslintje, gebonden en met een stofomslag die nog mooi rood van kleur is.

Dit werk werd tussen 79 en 94 na Christus geschreven door Flavius Joseph. Het is de oudst bekende vertelling van de oude Joodse geschiedenis. In deze uitgave zijn de oorspronkelijk dertien boeken gebundeld in twee boeken. Deze twee delen zijn vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door F.J.A.M. Meijer en M.A. Wes. Meijer publiceerde recentelijk het boek Jezus. Dit boek werd vermeld door het boekenpanel van De Wereld Draait Door.

In 1997 schreef criticus David Rijser in NRC in zijn recensie van dit boek: ‘Waarom is Josephus’ navertelling nu zo veel leesbaarder, maar ook zo veel belangrijker dan die van Wawelaars of televisieproducenten? In de eerste plaats maakt de lectuur van Josephus veel duidelijk voor wie, zoals ik, geen filologische vertrouwdheid met de bijbeltekst heeft. Zo zijn daar de etymologieën en verklaringen van namen, die bij een lezer die geen Hebreeuws kent, ineens een muntje doen vallen.’ Een leesbaar boek dus, dat zeer de moeite waard is.

Bij Boek2 worden nog veel meer titels uit de Ambo-klassiek te koop aangeboden, waaronder:

  • Ovidius – Amores
  • Ernst van Altena – Een jongeman met twaalf vrouwen
  • Cicero – Tegen Catilina
  • Aristoteles – Het opperwezen
  • Marcus Aurelius – Persoonlijke notities
  • En vele anderen.

U vindt de boeken uit de Ambo-klassiekreeks hier. 

de-oude-geschiedenis-van-de-joden-deel-1-2-set-van-2-boeken-ambo-klassiek-

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Tips, Uitgelicht met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.