Architectuur van nu: The Phaidon Atlas of 21st Century World Architecture

Hét boek over de hedendaagse architectuur

In The Phaidon Atlas of 21st Century World Architecture worden meer dan duizend gebouwen belicht die gebouwd zijn ná het jaar 2000. In het boek worden de gebouwen van wereldberoemde architecten getoond, maar minstens net zo interessant zijn de gebouwen die ontworpen zijn door architecten die momenteel al wel groots zijn in hun eigen land, maar daarbuiten nog niet zo bekend zijn.

610x746_Quality97_650x795_Quality97_002_Phaidon atlas of 21st century-titul

De projecten die in dit boek worden belicht, zijn stuk voor stuk geselecteerd door architectuurexperts van over de hele wereld. Van woonhuizen, gebouwen met een horecafunctie tot grote musea of hele vliegvelden: in dit boek wordt architectuur in de breedste zin van het woord belicht.

Daarnaast zijn er door een researchteam van de London School of Economics speciale kaarten en infographics gemaakt die architect van over de hele wereld in een bepaalde context plaatsen. De gebouwen worden niet alleen los van elkaar gepresenteerd, maar worden ook juist met elkaar vergeleken. Hoewel de gebouwen in het boek centraal staan, wordt er ook veel aanvullende informatie over de architecten gegeven.

De ruim 4600 kleurenfoto’s maken dat het boek prachtig is om in te zien. Het boek is uitgeven in een groen transparant ‘koffertje’.

Geïnteresseerd? Je vindt het boek hier, op de website van Boek2 Antiquariaat.

Dit bericht is geplaatst in Uitgelicht met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.