Ardi Seij

Ardi Seij

Ardi Seij

Ardi Seij (1971), oprichter en eigenaar van Boek2, is niet altijd werkzaam geweest in de antiquarische boekensector. Na het afronden van de opleiding Technische Bedrijfskunde, maakte hij oorspronkelijk carrière in de ICT. In 1998 besloot hij zijn ware droom na te jagen en gooide hij het roer om. Ardi heeft zijn toenmalige baan opgezegd om te kunnen doen wat hij altijd al ambieerde: zich in het buitenland vestigen en daar handelen in kunst, tweedehands meubels en  boeken.

Vlak voordat hij emigreerde kwam Ardi er tijdens een bijzondere ontmoeting achter dat het tweedehands boekenvak hem in de genen zit. Op zijn 27e verjaardag stond, geheel onverwachts, zijn biologische vader op de stoep. Het was een eerste ontmoeting tussen beide mannen en er bleken verrassend veel gelijkenissen aan te wijzen tussen de levens van de twee. De vader van Ardi besloot twintig jaar eerder eveneens om zijn baan in de ICT op te geven en een eigen tweedehands boekenzaak te beginnen. Die boekenzaak heeft hij ruim 35 jaar gehad. Inmiddels is hij daarmee gestopt en helpt hij Ardi met de inkoop van boeken voor Boek2.

Ardi heeft drie jaar in het buitenland gewerkt. Eerst in Schotland, later in Nieuw-Zeeland. Bij terugkomst in Nederland kwam de oprichting van Boek2 tot stand. Boek2 bestaat nu ruim tien jaar en Ardi is nog elke dag blij met de carrièreswitch die hij heeft gemaakt. Met een team van medewerkers doet hij wat hij het liefste doet: mooie boeken verkopen aan boekenliefhebbers. Zijn missie? Zoveel mogelijk boeken in omloop houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *