Blogtip – Spraakherkenning nu ook in het Nederlands.

TIP: De gratis Dragon Dictation App:

Iedereen die onderweg wel eens een idee heeft, weet dat het handig is om een notitieblokje bij de hand te hebben. Soms kan het ook handig zijn om de voicememo functie van je iphone te gebruiken. Het is alleen wel wat tijdrovend om dat later terug te luisteren en uit te typen. Voor iedereen die graag tijd bespaart hebben wij een super tip.

Download de gratis Dragon Dicatation App in de appstore. Deze app luistert naar je stem en typt meteen uit wat je inspreekt. In een handomdraai heb je je uitgewerkte teksten klaar en kun je deze gelijk gebruiken voor een Facebook- of Twitterbericht. De tekst kan ook eenvoudig geplakt worden in een SMS-, e-mail- of iMessage-bericht. Ik heb hem uitgetest en het is echt niet te geloven hoe nauwkeurig hij werkt.

Wanneer je voor het eerst gaat werken met deze software, moet het systeem je stem leren kennen. Laat het programma daarom even aan je stem wennen. Spreek een paar keer een tekst in en het systeem past zichzelf vanzelf aan jouw stem en jouw accent aan. Door de app regelmatig te gebruiken zal hij steeds beter afgestemd worden.

De app is in staat om tot maximaal 165 woorden per minuut te verwerken, maar om deze snelheid te bereiken is enige training wel nodig. De gratis app is helaas begrenst op teksten tot maximaal 30 seconden, dus wil je langere teksten verwerken, dan is een betaalde versie misschien een betere optie.

Het woordenboek bevat rond de 800.000 woorden, waardoor het niet herkennen van een woord nauwelijks voorkomt (de herkenning loopt op tot maar liefst 99%). Het is mogelijk om zelf nog specifieke woorden en namen toe te voegen. Het voordeel van deze slimme software is dat spelfouten en grammaticafouten bijna uitgesloten zijn.

Als je snel iets wilt zoeken op internet, dan is er nog de Dragon Search app. Deze is ook gratis, je spreekt je zoekopdracht in en het zoeken wordt gestart, erg handig!

Meer tips over zakelijk bloggen zijn te lezen in het boek “zakelijk bloggen” van Mariska van Dasselaar.

Bestel het boek zakelijk bloggen nieuw voor 19,95 euro of tweedehands vanaf……

zakelijk-bloggen

Blog2 is een initiatief van Boek2 Antiquariaat Maarssen. Boek2 heeft een ruim assortiment van meer dan 60.000 tweedehands boeken eenvoudig te bestellen via een online catalogus.

Boek2 Antiquariaat is sinds 2007 partner van bol.com. Wilt u online shoppen (ook voor andere artikelen dan alleen boeken) en tegelijkertijd Boek2 financieel een klein beetje steunen? Dat kan! Klik dan op deze banner:

Partner van bol.com (88x31)

Het kost u niets extra, maar bol.com geeft wel tot 4% commissie op al uw aankopen aan Boek2. Alvast bedankt voor u steun!

Dit bericht is geplaatst in Tips met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *