Boek van de week: Martinus Stuart – Romeinsche geschiedenissen – 1803

FAMILYMartinesStuart

Wij hebben een zeldzame set boeken van Martinus Stuart ingekocht, uitgegeven in Amsterdam door Johannes Allart in het jaar 1803.

Het betreft een antiquarisch werk met de titel:

Romeinsche geschiedenissen van Martinus Stuart verkort door YSBRAND van HAMELSVELD, in vier deelen met kaarten en plaaten.

  1. Eerste deel: van de stichting der stad Rome, tot het begin van den eerste Carthaagschen oorlog [1803]
  2. Tweede deel: van den eersten oorlog met de Carthagers, tot aan de verdelgin van derzelver stad [1804]
  3. Derde deel: van de verdelging van Carthago, tot den dood van den drieman Crassus [1805]
  4. Vierde en laatste deel: van den dood van den drieman Crassus, tot het einde van het Gemeenebest [1806].

Helaas heeft een vorige eigenaar 1 kaart uit het tweede deel gesneden, waardoor de set niet helemaal compleet is. Desondanks blijft het een prachtig geschiedkundig werk in relatief goede staat. Het is een mooie set, alleen heeft deel 4 op de eerste 20 blz. aan de randjes van het papier wat kleine vochtvlekjes en zijn de halflederen bindingen aan de buitenkant wat gebarsten.

Deel I bevat een frontispice van J. Allart, twee landkaarten, 9 gravures. Deel II, 8 gravures, slechts 2 van de 3 landkaarten. Deel III, 8 gravures, 2 landkaarten. Deel IV, 8 gravures.

Martines Stuart is in Rotterdam geboren op 4 oktober 1765 en in Amsterdam overleden op 22 november 1826.  Hij was een Remonstrants predikant uit Amsterdam en prozaschrijver (vooral over geschiedenis).

Wij hebben helaas nog maar weinig informatie kunnen vinden over het leven van Martines Stuart. Heeft u meer informatie voor ons, wilt u dit dan met ons delen? Vul dan onderstaand contactformulier in, zodat wij onze informatie kunnen aanvullen. Alvast hartelijk dank voor het meedenken.

DSCF2707 DSCF2706 DSCF2705 DSCF2704 DSCF2703 DSCF2702 DSCF2701 DSCF2700

Dit bericht is geplaatst in Uitgelicht met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *