Boek2 Antiquariaat zoekt recensenten

Sinds een aantal weken verschijnen er op de Boek2 Blog regelmatig berichten over bijzondere (vaak antiquarische en dus oudere) boeken uit de collectie van Boek2. Boeken die recent verschenen zijn, worden op de blog minder belicht en daar willen we verandering in brengen.

Wat wij zoeken:
Boekenliefhebbers met een scherpe pen die één a twee keer per maand een recensie voor ons schrijven over een recent verschenen boek naar keuze. Dit kan een roman zijn, maar ook over dichtbundels, non-fictiewerk of bijvoorbeeld bijzondere kinderboeken mag geschreven worden.

Wat wij bieden:
– Per geschreven recensie ontvang je een tegoedbon van 5 euro die opwww.boek2.nl te besteden is.
– Een publiek om voor te schrijven. Je recensies worden door de bezoekers van onze site en onze Facebook-pagina gelezen.

Zo ziet een recensie voor Boek2 blog er ongeveer uit:
– Ongeveer 300 à 400 woorden
– Een korte inleiding, waar gaat het boek over?
– Geef eventueel interessante en relevante informatie over (het oeuvre van) de auteur.
– Een korte stilistische analyse. Is het boek aantrekkelijk geschreven, waarom wel of niet. (Schrijf bijvoorbeeld wat over de personages, de structuur van het boek, taalgebruik, etcetera.)
– Tot slot: een waardeoordeel. Raad je anderen aan dit boek te lezen? En waarom wel of niet?

Recensent worden?
Stuur een e-mail met daarin een korte motivatie (niet meer dan 150 woorden) en een proefrecensie naar info@boek2.nl. Wij nemen vervolgens contact met je op.

cropped-Boek2-boekenfoto-535-300.jpg

Dit bericht is geplaatst in Boek2 Nieuws, Uitgelicht. Bookmark de permalink.