Business Model Generation by Alexander Osterwalder

 business-model-generation-osterwalder

Boekrecensie door: Marten Schoonman, Breukelen.

“Wat is jouw business model?” is een vraag je steeds vaker hoort. Platter gesteld is de vraag: “Hoe verdien jij je geld?”. Onder andere door opkomst van internet en online bedrijven, is er een grote diversiteit aan verdienmodellen ontstaan. Geef je iets gratis weg en vervolgens moeten mensen betalen voor meer opties, levels of informatie? Wil je veel producten wegzetten bij een grote groep met een kleine winstmarge? En wat bied je precies aan, en aan wie en voor welke prijs? Omdat de online wereld zo snel beweegt, vinden zelfs bestaande bedrijven zich opnieuw uit door hun business model te herzien.

Alexander Osterwalder en Yves Pigneur hebben een bijzondere prestatie geleverd. Ze hebben 470 experts uit 45 landen betrokken bij de ontwikkeling van de ideale structuur om een business model te creëren. Het heeft onder andere een boek opgeleverd, genaamd ‘Business Model Generation’. Het is aantrekkelijk vormgegeven en door middel van illustraties wordt helder hoe de aanpak werkt en hoe bekende bedrijven hun geld verdienen en hoe hun verdienmodel veranderd is over de tijd.

Met het boek hebben ze ook een workshop vorm gecreëerd genaamd ‘canvassing’. Het model wordt namelijk het business model canvas genoemd.

business-model-generation-canvas

In workshop vorm nadenken over het business model en het met een groep invullen van meerdere variaties van het model wordt ‘canvassing’ genoemd.

Ter ondersteuning van het proces is er ook een Ipad-app ontwikkeld.

tool-business-model-generation-ipad-app

Bestel hier het boek nieuw voor € 45,00 of tweedehands vanaf…..

Samenvatting:

Hoe kunnen we visionaire ideeën omvormen tot game changing businessmodellen die het establishment uitdagen – of het establishment verjongen als wijzelf de gevestigde orde zijn?

Business Model Generatie is een handboek voor visionairs, game changers en uitdagers die verouderde bedrijfsmodellen op de schop willen nemen om de ondernemingen van de toekomst te ontwerpen. Voorbeelden van nieuwe ontwrichtende bedrijfsmodellen die het concurrentielandschap volledig veranderen zijn er inmiddels ruimschoots. Echter vaak worden ze nog niet begrepen.

Business Model Generatie beschrijft krachtige, eenvoudige en geteste hulpmiddelen waarmee u deze bedrijfsmodellen leert begrijpen, ontwerpen, en implementeren.

Het boek is verdeeld in vijf delen:
1. Het Business Model Canvas, een tool om bedrijfsmodellen te beschrijven, te analyseren en te ontwerpen.
2. Business Model Patronen, gebaseerd op concepten van vooraanstaande businessdenkers.
3. Technieken om u te helpen bedrijfsmodellen te ontwerpen.
4. Herinterpreteren van strategie door de bedrijfsmodel-lens.
5. Een generiek proces om u te helpen innovatieve bedrijfsmodellen te ontwerpen, waarbij alle concepten, technieken en tools die in het boek zijn besproken met elkaar worden verbonden. Het laatste gedeelte van Business Model Generatie geeft een visie op vijf bedrijfssmodelthema`s voor de toekomst.

isbn: 9789013074086

Gewicht: 1,11 kilogram.

Oblong: 31x246x193 mm

In het kort: Praktisch toepasbaar, helder en overzichtelijk.

Geschikt voor: Beginnende ondernemers of ondernemers die hun koers willen wijzigen.

Bestel hier het boek nieuw voor € 45,00 of tweedehands vanaf…..

De eerste 72 blz. zijn in het Engels gratis beschikbaar als pdf download.

 

10 jaar redcoon_02

 

Blog2 is een initiatief van Boek2 Antiquariaat, inkoop en verkoop van boeken.

Partner van Bol.com, door via blog2 bij bol.com te bestellen ondersteunt u onze blog.

 

Dit bericht is geplaatst in Tips, Uitgelicht met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *