Op zoek naar zingeving en inspiratie

MvdS16_Logo-website-datum_k

De Maand van de Spiritualiteit vindt dit jaar plaats van 15 januari tot en met 14 februari. We zitten er momenteel dus middenin. In de Maand van de Spiritualiteit worden verschillende activiteiten georganiseerd en boeken belicht om op deze manier mensen te helpen in hun zoektocht naar zingeving en inspiratie.

‘Spiritualiteit kan heel concreet evenwicht, voeding en richting geven in een complexe wereld. Richting voor een betere omgang met de medemens, onze leefomgeving en onze planeet. Door met aandacht met wat er écht toe doet te leven […] kan het leven gaan bruisen en leven we met hartstocht,’ zoals staat geschreven op de website van De Maand van de Spiritualiteit.

Dit jaar is het thema van De Maand ‘Werk in evenwicht’. Schrijver, spreker en gedragswetenschapper Ben Tiggelaar heeft het essay voor de Maand van de Spiritualiteit geschreven, Mooi werk. Dit essay is vanaf 15 januari te koop voor slechts €3,50 in de boekenwinkel. In het essay verkent Tiggelaar onze relatie met ons werk. Wanneer ervaren wij werken als zinvol en plezierig?

30896

Tiggelaar schreef eerder de bestseller Dromen, Durven, Doen, een boek over effectief zelfmanagement. Van dit boek, waar 300.000 exemplaren van werden verkocht, staan drie exemplaren (waaronder één gesigneerd exemplaar) te koop bij Boek2 Antiquariaat. Een interessant boek over ‘het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf’, zoals de ondertitel luidt.

Wie zich deze maand wil verdiepen in de spiritualiteit, maakt een goed begin met het bekijken van deze boekencollectie van Boek2. Zoveel titels, voor elke persoonlijke zoektocht het juiste boek. We zetten graag een aantal interessante titels over uiteenlopende onderwerpen voor u op een rijtje:

 

Dit bericht is geplaatst in Spiritualiteit met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.