Even voorstellen… Karel Giltay

Het team van Boek2 Antiquariaat is wederom uitgebreid. Per februari 2016 begint Karel Giltay bij Boek2. Hij zal zich bezighouden met het invoeren van nieuwe titels en daarnaast meehelpen bij het verwerken van de boekbestellingen.

4PCDGGhHKarel Giltay (1965) heeft ruime ervaring in het boekenvak. In het begin van de jaren negentig begon hij met werken in de zelfstandige boekhandel. Daar maakte hij al snel kennis met de verkoop van tweedehands en antiquarische boeken en tijdschriften. Daarna volgde een periode waarin hij aan de slag ging bij Selexyz en Studystore. Hier hield Karel zich vooral bezig met de in- en verkoop van studieboeken.

Al vanaf zijn jeugd is Karel gefascineerd door boeken. Vooral het appel dat boeken doen op je fantasie, verbeeldingskracht en inlevingsvermogen maakt hem enthousiast. Daarnaast zijn in zijn ogen boeken als informatiedrager onontbeerlijk voor het verrijken van cultuur in Nederland. Het zal niet verbazen dat Karel ook het nodige leest. Zijn interesse is breed en gaat bijvoorbeeld uit naar Russische literatuur en sociale geschiedenis.

Zijn huidige top 5 van gelezen romans:

  1. Roberto Bolano * 2666 * Meulenhoff
  2. Konstantin Paustovskij * Onrustige jeugd * De Arbeiderspers
  3. Karel Capek * Oorlog met de salamanders * Wereldbibliotheek
  4. Haruki Murakami * 1Q84, deel 1 * Atlas
  5. Hans Fallada * Alleen in Berlijn * Cossee
Dit bericht is geplaatst in Boek2 Nieuws, Uitgelicht met de tags , , , . Bookmark de permalink.