Exorbitante stijging nieuwe posttarieven PostNL 2014

Dat de posttarieven de laatste jaren sterk stijgen is inmiddels wel bekend, maar wat PostNL nu heeft gedaan is wel heel slim.

Door het weg laten vallen van een complete gewichtsklasse (250-500 gram) stijgt de prijs van een brievenbuszending van €3,00 naar €3,86. Dat is een prijsstijging van bijna 30%. Aangezien het merendeel van de boekverzendingen binnen deze gewichtsklasse valt, heeft PostNL hier een slimme, of liever gezegd een sluwe manier gevonden om de regels in hun eigen voordeel te buigen.

Stijging internationale posttarieven:

Het verzenden van een boekje van 250 gram naar België kost nu zelfs €9,45. De meeste 2e hands boeken kosten in aangschaf gemiddeld € 4,00 tot € 7,00. Het is daardoor inmiddels in veel gevallen duurder om een boek te verzenden dan om een boek te kopen. Merkwaardig genoeg is het verzenden van een pakket naar België tot 2 kg goedkoper dan een brief tot 2 kg, namelijk €9,00 i.p.v. € 9,45.

Vorig jaar wist PostNL de regels al te verbuigen om via een slimme manier alle gulden postzegels ongeldig te verklaren, dit terwijl bij aanschaf na 1976 was aangegeven dat die altijd geldig zou blijven. Een mooie manier om de geschatte 10.000.000 euro aan nog in omloop zijnde guldenzegels in één keer compleet van de balans te schrappen.

 

Dit bericht is geplaatst in Boek2 Nieuws, Tips met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *