Isabel Allende

allendeIsabel Allende (1942) is een Chileens journaliste en schrijfster. Ze schreef meer dan twintig boeken, en haar werk werd in 35 talen vertaald. Allende is bekend van haar romans, waaronder Het huis met de geesten (1982), De stad van de wilde goden (2002) en De som der dagen (2008), maar schreef ook non-fictie werken. Het werk van Allende wordt vaak geplaatst binnen het genre ‘magisch realisme’. Allende wordt geroemd om haar rijke vertelstijl en haar werk was van grote invloed op de Latijns-Amerikaanse literatuur.

Van haar literaire werk zijn films, toneelstukken, musicals, opera’s en radioprogramma’s gemaakt. In Nederland wordt haar werk uitgegeven door Uitgeverij Wereldbibliotheek. In 2014 verscheen haar meest recente boek: Ripper. Naast haar schrijfwerk geeft Allende ook les. Ze doceert Allende Creative Writing en Latin American Culture.

In 1996 werd The Isabel Allende Foundation opgericht, als eerbetoon aan de jong overleden dochter van Allende. De Allende Foundation zet zich in voor kwetsbare vrouwen en kinderen. ‘The Foundation supports nonprofits in Chile and California that provide vulnerable women and children access to reproductive rights, healthcare, education and protection from violence.’

allendeBij Boek2 Antiquariaat staat een mooi boekenpakket van deze schrijfster te koop. Het bevat de titels De som der dagen, De stad van de wilde goden, Eva Luna, Liefde en Schaduw, Ines, vrouw van mijn hart, Fortuna’s dochter, Portret in Sepia, Het reik van de gouden draak, Paula, Het oneindige plan, Het huis met de geesten en Het eiland onder de zee.
Deze paperbacks worden alleen als set verkocht, maar op de website zijn ook vele losse boeken van Allende te vinden. Klik hier voor een overzicht.


Dit bericht is geplaatst in Uitgelicht met de tags , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.