Kookboek Sofia Loren: Koken ‘Con Amore’.

DSCF2685sophia loren con amore 02

De wereldberoemde Italiaanse actrice Sophia Loren heeft in 1971 een fantastisch kookboek uitgegeven: In Cocina Con Amore (In the Kitchen with Love). Later is dit boek vertaald naar het Engels (Eat With Me) en naar het Nederlands (Koken: Con Amore).  

[De NIEUWE UITGAVE isbn 9789024567508 is hier te bestellen via bol.com]

Bij het openslaan van dit kookboek treedt je als welkome gast binnen in de keuken van Sophia Loren die altijd over haar slanke figuur zei: “everything you see, I owe to spaghetti”. In dit kookboek staan dan ook veel recepten met pasta.

Het eerste deel bevat 23 Antipasta voorgerechten, schotels voor parties. Dan volgen de acht geboden voor het koken van pastascuitta, drooggekookte deegwaren met diverse sausen in 16 recepten, gevolgd door 13 recepten voor zelfgemaakte deegwaren, La Pasta `fatta in casa`.

Het tweede deel van het boek geeft ze een kijkje in haar keuken als het gaat over rijst, soepen, pizza`s, mais, vis en vlees, wild en gevogelte, eieren en groente en diverse nagerechten en versnaperingen. Het boek wordt afgesloten met een aantal tips over hoe je een diner tot iets onvergetelijks kunt maken.

De Nederlandse editie is echter overzichtelijker dan het origineel doordat de recepten zijn voorzien van een lijst ingrediënten. In de originele uitgave is dat in de tekst opgenomen.

Zo af en toe duiken er exemplaren van dit zeldzame en gezochte kookboek op die te koop worden aangeboden op websites als marktplaats en ebay. Ons exemplaar dat op deze foto’s te zien is, is inmiddels weer verkocht. Zodra wij een ander exemplaar in ons antiquariaat hebben, maken wij dit kenbaar in dit artikel.

Heb je zelf ook een exemplaar en ben je net zo enthousiast als wij, dan zouden wij het leuk vinden als je jouw ervaring met ons deelt via de mail info@boek2.nl of via onderstaand formulier.

DSCF2695 DSCF2694 DSCF2693 DSCF2692 DSCF2691 DSCF2690 DSCF2689 DSCF2688 DSCF2687 DSCF2686 sophia loren con amore 03 sophia loren con amore 04


Een nieuw boek van Sophia Loren is: Mijn lekkerste recepten en mooiste herinneringen

 

sophia-loren-boek-recepten

Haar lievelingsrecepten zijn nu verzameld en uitgeven in dit mooie boekwerk bewerkt met foto’s van Alison Harris. Dit boek is nieuw al te bestellen voor maar € 11,48. Sophia verklapt in dit boek de geheimen van de manier waarop zij de lekkerste en bekendste Italiaanse gerechten bereidt. Sophia heeft van kinds af aan grote bewondering voor de kookkunsten van haar grootmoeder Luisa. Vooral over hoe zij steeds weer een feestmaal op tafel kon toveren met soms beperkte middelen. Sophia heeft haar talent om improviserend te toveren met eten niet van een vreemde.

isbn 9789044711097


Dit bericht is geplaatst in Uitgelicht met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Kookboek Sofia Loren: Koken ‘Con Amore’.

  1. Pingback: Sofia Loren bij de wereld draait door | Boek2's boekenblog

  2. Pingback: Sofia Loren – Mijn Leven – isbn 9789024565979 [biografie] | Boek2's boekenblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *