Mario Vargas Llosa

 

Mario Vargas Llosa (1936) is een Peruaanse auteur, essayist, journalist en literatuurcriticus. Hij wordt gezien als één van de belangrijkste schrijvers en denkers van Latijns-Amerika. In 2010 won hij de Nobelprijs voor de Literatuur.

Het oeuvre van Vargas Llosa bestaat voornamelijk uit geëngageerde romans, geschreven in een vernieuwende schrijfstijl. De auteur debuteerde in 1963 met de roman The Time of the Hero. Een boek dat gebaseerd is op de ervaringen die hij opdeed op de militaire academie. Later in zijn carrière heeft hij zich ook toegelegd op het genre van de literaire misdaadroman. Bekende werken van de schrijver zijn De Stad en de Honden (1963) en Het Groene Huis (1965).

De politiek is een belangrijk thema in het werk van Vargas Llosa. Het morele verval van de maatschappij is een terugkerend onderwerp in zijn werk. Dat de auteur maatschappelijk betrokken is, blijkt niet alleen uit zijn literaire werk. In 1987 stelde hij zich kandidaat voor het presidentschap in Peru. Daarnaast mengt hij zich regelmatig in het politieke debat door het schrijven van krantenstukken.

The Guardian zette in 2010, nadat Mario Vargas Llosa de Nobelprijs voor de literatuur won, de beste werken van deze auteur op een rijtje. In dit artikel is te lezen welke boeken door de krant verkozen zijn als ‘de vijf beste van’ en waarom.

Bij Boek2 staan momenteel onder anderen de volgende titels van Vargas Llosa te koop:

Een compleet titeloverzicht is hier te vinden.

Enkele titels van Vargas Llosa die te koop staan bij Boek2.

Enkele titels van Vargas Llosa die te koop staan bij Boek2.

Dit bericht is geplaatst in Tips, Uitgelicht met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.