NRC Boekenwedstrijd

De boekenredactie van NRC recenseert elk jaar honderden boeken. Nu is het woord aan de lezers. Wat vinden zij het beste boek van 2015? 24 titels zijn genomineerd en deze boeken maken nu kans om ‘boek van het jaar 2015’ te worden. U kunt op deze website zien welke boeken dat zijn, én uw stem uitbrengen. Wie weet wint u een boekenpakket. Stemmen kan tot 9 december, 17.00 uur.

Stem op Stephan Enter

compassieWeet u niet op wie u moet stemmen, dan hebben wij een goede suggestie:
Stephan Enter, trouwe klant van Boek2 Antiquariaat, is genomineerd met zijn roman Compassie. Bij winst doneert hij z’n royalties over deze feestmaand aan de vogelbescherming. Een mooi initiatief!

Marja Pruis schrijft op Twitter dat Enter van haar de ECI Literatuurprijs had mogen winnen met zijn boek Compassie. ‘Stephan Enter is een zeer precieze schrijver, met een sterke pen, niet bang voor lyriek, en tegelijkertijd met oog voor het absurde. Ik heb gelachen en gerild bij dit boek,’ schrijft ze in haar recensie in De Groene.

 

Over Compassie

‘Hoe ik erin verzeild raakte? Rusteloosheid – ja, dat in eerste instantie. Ik had een geliefde, een hoogbegaafde en licht autistische natuurkundige die maar niet kon beslissen of ze nu op mannen of op vrouwen viel, kortom het was aan-uit-aan-uit en dat werd zo dodelijk vermoeiend, dat ik zelf actie ondernam.’

Zo begint Compassie, de vierde roman van Stephan Enter. Het leven van Frank van Luijn, bijna veertig, kabbelt al decennialang gemoedelijk van relatie naar relatie. Hij verkiest een bestaan zonder verplichtingen boven de schrale eentonigheid van jaar in jaar uit opgescheept zitten met één partner. De laatste tijd is hij blasé en in gezelschap zwijgzaam, omdat hij zich steeds vaker verveelt en anderen onderontwikkeld en oninteressant vindt. Wanneer hij een kennis het fenomeen internetdating hoort beschrijven als een ‘grote snoeppot’ besluit hij zich, deels uit rusteloosheid en deels uit vrijblijvende nieuwsgierigheid, in te schrijven. En daar gebeurt het onverwachte: na enkele teleurstellende ervaringen valt hij als een blok voor de half-Duitse Jessica. Zijn leven verandert, hijzelf verandert, het geluk lijkt hem toe te lachen – tot hij op een onoverkomelijkheid stuit.

Uw stem uitbrengen op Compassie van Stephan Enter? Dat kan hier.

Het boek Compassie is hier te koop voor slechts €…

Enter doneert bij winst zijn royalties van deze maand aan de Vogelbescherming Nederland.

Enter doneert bij winst zijn royalties van deze maand aan de Vogelbescherming Nederland.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Boek2 Nieuws, Overig met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.