Onverminderd populair: Verzameld werk van Karel van het Reve

Tussen 2008 en 2011 verscheen bij uitgeverij Van Oorschot Verzameld werk van Karel van het Reve. Zeven prachtige, gebonden boeken, dundruk (van dat dunne bijbelpapier), met leeslinten en stofomslagen. Kortom: een ontzettend mooie boekenserie. En dan hebben we het nog niet eens over de inhoud van de zeven boeken gehad.

Karel van het Reve (1921-1999) publiceerde twee romans maar was bovenal één van de belangrijkste essayisten uit het Nederlandse taalgebied. Ook vandaag de dag wordt hij nog vaak geciteerd. In 1981 ontving hij de P.C. Hooftprijs voor zijn werk. Naast essayist was Van het Reve ook hoogleraar Slavische Letterkunde aan de Universiteit Leiden. Hij vertaalde verschillende werken van Russische schrijvers en was Ruslandcorrespondent voor Het Parool.

De eerste voorbereidingen voor Verzameld werk werden al getroffen in 2001. Er werd twee jaar na het overlijden van de schrijver een stichting in het leven geroepen die niet alleen in de eerder gepubliceerde werken van de schrijver, maar ook in zijn privéarchief is gedoken. In de zeven boeken is het belangrijkste en meest toonaangevende werk van Van het Reve verzameld, met een totale omvang van maar liefst 6860 pagina’s. De boeken werden zeer positief besproken in de pers.

De boekenserie (eerste druk) staat te koop bij Boek2 Antiquariaat en wie deze serie koopt, hoeft geen verzendkosten te betalen. 

Verzameld werk

Karel van het Reve – Verzameld werk

Dit bericht is geplaatst in Tips, Uitgelicht met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.