Special: RAMSES SHAFFY – Origineel Olieverfschilderij + Handgeschreven Brief + Gesigneerd Boek + 2 originele foto`s + LP + 3xEP.

FAMILY FAMILY

Unieke Ramses Shaffy verzameling te koop.

Het eerste item in deze verzameling is dit originele olieverfschilderij uit 1964 van de hand van Ramses Shaffy. Het heeft een formaat van 90×80 cm en toont een portret van Nelly Fris. In 1954 leerde Nelly Fris de vijftien jaar jongere dichter, vertaler en auteur van liedjes en chansons, Ernst van Altena kennen, met wie zij in 1957 trouwde. Nelly Fris en Ernst van Altena waren in de tijd goed bevriend met Ramses Shaffy.

Ernst van Altena stond bekend als de ambassadeur van de Franse cultuur en is in Frankrijk zelfs tweemaal geridderd. Van Altena en Fris woonden in Amsterdam o.a. op Charles Leickertstraat 13 III. In het midden van de jaren zestig had Ernst van Altena een buitenechtelijke relatie, die hij verwerkte/beschreef in ‘Een tussen twee’ en ‘Een gewone schoft’. In 1967 gingen Van Altena en Fris uit elkaar. Meer informatie over het werk van Ernst van Altena vindt u hier.

FAMILY FAMILY

Het tweede item in deze unieke verzameling is een door Shaffy handgeschreven brief aan mw. Fris, waarin hij zijn excuus aanbiedt voor zijn dronkemansgedrag op een door haar georganiseerde soiree, zie foto hieronder.

FAMILY

Het derde item is `Het Boek Lielje` uit 1964, een door Shaffy geschreven boekje met tekeningen van Joop Admiraal. Dit exemplaar is gesigneerd door Ramses Shaffy met daarbij een korte persoonlijke opdracht aan Nelly Fris (Lielje, Lielje, Lielje, Nel, Ramses) zie foto hieronder;

FAMILY

Bijgaand nog enkele authentieke foto`s van Shaffy waarop hij (1) Francois Villon voordraagt (door Hans van den Busken, te Amsterdam), en (2) samen met Marcel van Gestel te zien is (door Loet Steenbergen, te Amsterdam).

FAMILY FAMILY

Daarbij nog een LP van de Shaffy Cantate (foto 1);  Een 45-toeren EP van de single `Come with me` uit 1973 (foto 2); Een 45-toeren EP van de single `Zonder Bagage` en `Aan de andere kant van de heuvels` samen met Liesbeth List, jaartal onbekend (mogelijk 1970) (foto 3) en een 45-toeren EP van de singles `Sammy` & `5 uur (foto 4).

FAMILY FAMILY FAMILY FAMILY

Dit bericht is geplaatst in Helden, Uitgelicht met de tags , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Special: RAMSES SHAFFY – Origineel Olieverfschilderij + Handgeschreven Brief + Gesigneerd Boek + 2 originele foto`s + LP + 3xEP.

  1. Pingback: Ramses Shaffy fantastisch gespeeld door Maarten Heijmans | Boek2's Boeken Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *