Reynaert in tweevoud

Bij Uitgeverij Bert Bakker verscheen in 2002 Reynaert in tweevoud, bestaande uit Deel I Van den vos Reynaerde en Deel II Reynaerts historie.

In 1874 werden de twee middelnederlandse Reynaertteksten voor het eerst in één band uitgegeven door Ernst Martin (1841-1910). Zo’n 125 jaar later zijn André Bouwman, Bart Besamusca en Paul Wackers in zijn voetsporen getreden. ‘Meer nog dan Martin beschouwen wij beide teksten als gelijkwaardige literaire producten met een eigen betekenis,’ schrijven zij in het voorwoord van Reynaert in tweevoud.

DSCF7702De twee dierenepossen zijn in de dertiende eeuw geschreven door een zekere Willem. Ze zijn geschreven in het middelnederlands en daarom voorzien van een uitvoerige woordverklaring. Hierdoor zijn de teksten ook voor de gewone lezer goed te volgen.

Reynaert in tweevoud is verschenen in de Deltareeks van Uitgeverij Bert Bakker. Een boekenreeks waarin de belangrijkste werken uit de oudere Nederlandse letterkunde worden uitgegeven opdat deze werken voor het algemene publiek met literaire belangstelling toegankelijk zijn.

Deze mooie uitgave van Van den vos Reynaerde en Reynaerts historie staat hier te koop op de website van Boek2. Het zijn dikke gebonden boeken, beide voorzien van een leeslintje.

DSCF7711

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uitgelicht met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.