Stapels inspiratie voor de thuischef

Kookboeken

Boek2 Antiquariaat heeft een groot aanbod kookboeken te koop staan. Maar dan ook echt een groot aanbod! Met recepten van over de hele wereld. Van hippe zoetigheden tot klassieke recepten. Boeken over het koken met kruiden, de 390 lekkerste recepten uit Valencia, een boek waaruit je kunt leren om zelf bijzondere bonbons te maken, de lekkerste authentieke Italiaanse pastarecepten, of een eerste kennismaking met ‘de minimalistische keuken‘.

Klik hier voor het gehele kookboekaanbod van Boek2.

 

87925521

Tip 1: De Volkskeuken

In dit boek zijn de recepten uit de rubriek ‘De Volkskeuken’, dagelijks in De Volkskrant te lezen, gebundeld.  Perfect voor wie op zoek is naar lekkere en bijzondere recepten, voor op de doordeweekse dag. ‘De Volkskeuken’, een selectie van honderdvijftig afleveringen uit de periode 2001 tot najaar 2004, komt tegemoet aan zowel koker als lezer. Leuk om in te lezen of te bladeren, maar natuurlijk bedoelt om uit te koken. Door Ada de Boer, Onno Kleyn en Sylvia Witteman.

 

Tip 2: De 1001004002401255Nieuwe Kampeerkeuken

Dit boek is geschreven voor iedereen die van kamperen en lekker eten houdt. Het is geschikt voor de meest uiteenlopende kampeerders: van hongerige interrailer met een beperkt budget tot ambitieuze hobbykok met complete kampeerkeuken. Daan Faber en Maarten Hoekstra reisden hiervoor ruim 7000 kilometer dwars door Frankrijk. Tijdens deze ‘culinaire tour de France’ komen behalve originele recepten ook streekproducten en -gerechten uitgebreid aan bod.

 

download

Tip 3: De Chinese familiekeuken

Ken Hom, een bekende Chinese kok, presenteert in dit kookboek een collectie van meer dan 150 authentieke recepten: uitzonderlijk eenvoudig om te bereiden en verrukkelijk om te consumeren. ‘De Chinese familiekeuken’ is meer dan een kookboek, het zijn culinaire memoires. Een kookboek waarin je leest over de geschiedenis van een cultuur waarin eten het hart is van het gezinsleven. De recepten van Ken Hom zijn sterk verbonden aan de herinneringen aan zijn kinderjaren.

 

Dit bericht is geplaatst in Kookboeken, Uitgelicht met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.