Tolkien – In de Ban van de Ring – 1e druk

Wij hebben een originele eerste Nederlandse uitgave van In de Ban van de Ring van Tolkien, de allereerste vertaling in de wereld van The Lord of the Rings ingekocht. Het betreft een uitgave in drie losse ingebonden boeken met mooie stofomslagen die ontworpen zijn door Cees Kelfkens.

tolkien-in-de-ban-van-de-ring-eerste-druk

Van deze uitgave zijn in 1955 / 1956 / 1957 slechts 3000 sets gedrukt, waarmee de eerste Nederlandse uitgave zeldzamer is dan de eerste Britse uitgave.

Vertaling van Max Schuchart. De zwarte linnen banden van deze set zijn door de vorige eigenaar netjes geplastificeerd (heeft geen effect gehad op de omslagen) en de beide kaarten zijn aanwezig (een losse kaart en een uitvouwbare kaart). Ook een originele brochure van professor John Ronald Reuel Tolkien is nog aanwezig.

The Lord of The Rings werd geschreven in de periode tussen 1937 en 1949. In eerste instantie was het de bedoeling van Tolkien om het als één geheel uit te geven, maar omdat papier in die tijd heel duur en schaars was, was dat voor de uitgever een te groot risico. Er is toen besloten om het in drie losse delen op de markt te brengen in 1954-1955.

Kijk hier of deze zeldzame set nog leverbaar is.

Kijk hier voor alle moderne boeken van Tolkien.

Bulk 10-daagse 2+1 gratis

Dit bericht is geplaatst in Uitgelicht met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *