Uitgelicht: Griet Op de Beeck

Veel groot nieuws rond Vlaams schrijfster Griet Op de Beeck
Zelf kijkt ze nog steeds vol verbazing en met veel geluk naar haar eigen succes. Griet op de Beeck debuteerde in 2013 met het boek Vele hemels boven de zevende. Haar tweede roman, Kom hier dat ik u kus, staat inmiddels al langer dan een jaar in de bestseller top-60 van Nederland en België. ‘Hadden ze mij dat vijf jaar geleden voorspeld, ik zou het hebben weggelachen,’ schrijft zij op haar Facebookpagina. Daar komt nog bij dat afgelopen week is bekend gemaakt dat zij met dit boek genomineerd is voor de NS Publieksprijs.

Filmrechten
Als kers op de taart liet Griet Op de Beeck half oktober weten dat Kom hier dat ik u kus verfilmd gaat worden. De filmrechten zijn verkocht aan producent Bastide Films en coproducent September Film Production.
Op de website van Uitgeverij Prometheus is te lezen wat regisseurs Niels van Koevorden en Sabine Lubbe Bakker over het verfilmen van dit boek zeggen:

‘We lazen in Kom hier dat ik u kus een hoofdpersoon (Mona) die ons ontroerde, aanraakte en dwong om het leven met lef tegemoet te treden. Hardop zeggen wat je mooi vindt en er dan keihard voor gaan. Dat is precies wat we dachten toen we het boek lazen. We willen een film maken die laat zien dat moedig zijn ook een beetje pijn doet. Dat Griet ons daarvoor haar verhaal leent is een grote eer.’

De film zal in 2017 in de bioscoop te zien zijn.
En komt er in de tussentijd nog een nieuw boek van Op de Beeck uit? Jazeker, in maart 2016, zo laat zij op haar Facebookpagina weten.

Griet op de Beeck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in de boeken van Griet Op de Beeck?
Bestel Vele hemels boven de zevende voor €12,50 of tweedehands voor…
Hier koopt u Kom hier dat ik u kus als boek of als luisterboekvoorgelezen door de schrijfster zelf.

Dit bericht is geplaatst in Tips, Uitgelicht met de tags , , , . Bookmark de permalink.