Uitgelicht: Tim Krabbé

7185-1aTim Krabbé (1943) schrijft proza, gedichten en is werkzaam als sportjournalist. Hij heeft een korte tijd geacteerd, en was tussen 1967 en 1972 één van de beste schakers van Nederland. In de jaren zeventig was hij redacteur van Propia Cures en werkte voor verschillende kranten en opiniebladen, waaronder Vrij Nederland.

Zijn debuutroman, De werkelijke moord op Kitty Duisenberg, verscheen in 1967. Naast romans, waarvan er na zijn debuut nog velen volgden, schreef Krabbé ook boeken en romans over sport. Ook over het schaken heeft hij boeken uitgegeven, waaronder Fischer (1972) en Schaakcuriosa (1974). Met zijn roman Het gouden ei won Krabbé een prijs van tijdschrift Diepzee. Het was het meest gelezen boek door middelbare scholieren. (Dat het niet zo’n dik boek is, speelt hier misschien ook in mee…) Het werk van Krabbé wordt veelal in het genre van de psychologische thriller geplaatst. Vooral zijn vroege werk is goed in dit genre te plaatsen.

01262011-DSCF9679

Een gesigneerd exemplaar van De matador en andere verhalen. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

In de verhalenbundel De Matador staan heel afwisselende verhalen. Wat de verhalen met elkaar gemeen hebben, is dat het spannende literaire verhalen zijn. Bij Boek2 staan verschillende andere boeken van Tim Krabbé te koop, waaronder bijvoorbeeld de roman Vertraginghet boek Kathy’s dochter of de verhalenbundel De paardentekenaar.


Dit bericht is geplaatst in Tips, Uitgelicht met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.