Verzamelde werken van Tsjechow

Eerder verscheen op deze blog een artikel over De Russische Bibliotheek van uitgeverij Van Oorschot. De Verzamelde werken van Anton Pawlowitsj Tsjechov verschenen als eerst in deze boekenreeks. Deze verzamelde werken, gepubliceerd in zeven gedundrukte delen, staan nu te koop bij Boek2 Antiquariaat.

De Russische schrijver A96526nton Pawlowitsj Tsjechov (1860-1904) studeerde medicijnen in Moskou en schreef in die tijd korte komische verhalen voor verschillende tijdschriften. In de tweede helft van de negentiende eeuw had hij een eigen artsenpraktijk, waaruit hij veel inspiratie putte. De wetenschap zag hij als het werktuig voor de vooruitgang en hij deed veel mensenkennis op tijdens zijn werk als art. Tsjechov wordt als één van de grootste schrijvers van de Russische literatuurgeschiedenis gezien. Tsjechov wordt vooral beschouwd als de grootmeester van het korte verhaal, maar schreef daarnaast ook toneelstukken. Hij schreef toneelstukken als De meeuw, Oom Wanja, Drie zusters en De kersentuin. Met zijn toneelwerken stond de auteur aan de basis van het psychologisch realisme. Hij uitte in zijn toneelstukken kritiek op de burgerij en had sympathie voor de ‘gewone man’.

Verzamelde werken

Deel 1: Verhalen 1882-1886verzamelde-werken-deel-1-7-complete-set-van-7-boeken-de-russische-bibliotheek- (1)
Deel 2: Verhalen 1886-1887
Deel 3: Verhalen 1887-1891
Deel 4: Verhalen 1892-1895
Deel 5: Verhalen 1880-1903
Deel 6: Toneelstukken
Deel 7: Notities en brieven

De werken zijn vertaald door vertalers Charles B. Timmer en Tom Eekman.
De boeken verkeren in goede, maar gebruikte staat en zijn niet los van elkaar te koop. In deel 1 staat een naam op het schutblad, en van dit deel ontbreekt het stofomslag.

Meer informatie over de Verzamelde werken van Tsjechov vindt u hier.


Dit bericht is geplaatst in Tips, Uitgelicht met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.