Virginia Woolf

virginia-woolfVirgina Woolf (1882-1941) wordt gezien als één van de belangrijkste modernisten en is daarnaast de meest bekende feministische auteur. Haar eerste boek, The Voyage Out, verscheen in 1915. In dit werk experimenteerde de schrijfster met verschillende literaire technieken, het verhaal kende een ongebruikelijk vertelperspectief. Mrs. Dalloway (1925), de vierde roman van Woolf,  belicht de thema’s feminisme, psychische gezondheid en homoseksualiteit in het Engeland van na de Eerste Wereldoorlog.

Niet alleen het literaire (non-)fictie werk van Woolf  maakte haar bekend. Ze gaf geregeld colleges op universiteiten. Haar bekende boek A Room of One’s Own (1929), een groot essay over vrouwen die fictie schrijven en vrouwelijke karakters in fictie, was gebaseerd op een van de door haar gegeven collegereeksen. Deze colleges (met de naam ‘Women and Fiction’) gaf zij in oktober 1928 aan de Universiteit van Cambridge.
Woolf schreef vele brieven en essays en publiceerde een groot aantal korte verhalen. Woolf stond daarnaast bekend om haar mentale gezondheid: ze had last van stemmingswisselingen en kende periodes van diepe depressie. Hier schreef zij ook geregeld over. De schrijfster pleegde in 1941 op 59-jarige leeftijd zelfmoord.

Bij Boek2 staan verschillende titels van Woolf te koop. Daarnaast is er veel aanbod in boeken over het leven en het werk van deze interessante auteur en denker. Klik hier om bij deze boeken van en over Woolf te komen.

Werk van Virginia Woolf

Nederlandse vertaling van A Room of One´s Own.

Werk over Virginia Woolf

Dit zijn slechts enkele van de titels van en over Woolf, kijk op de website van Boek2 om het gehele, actuele aanbod te bekijken. 

 

Dit bericht is geplaatst in Uitgelicht met de tags , , . Bookmark de permalink.